Cross Clinic 03062017       Clinic Kür op muziek Stal De Hameren 28-05-2017       Ringrijden Holwerd 27-05-2017       Facebook-create        Oudejaarswedstrijd 24 december 2017

Bixie proeven voor kinderen van 6 t/m 13 jaar


Als je meer ervaren wordt in het paardrijden wil je misschien wel wedstrijden gaan rijden. De meeste verenigingen organiseren regelmatig wedstrijden. Speciaal voor de jongere ruiters en amazones heeft de KNHS de Bixie Vaardigheidsproeven ontwikkeld. Dat is een leuke manier om kennis te maken met de wedstrijdsport en wat ervaring op te doen. Ook op de jaarlijkse kringwedstrijd van onze vereniging kun je je hiervoor inschrijven.


Iris 1  Iris 2  Iris 3


Bixie Vaardigheidsproeven   


Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 13 jaar kunnen meedoen aan de Bixie Vaardigheidsproeven. Er zijn Bixie Vaardigheidsproeven dressuur en springen, die onderverdeeld zijn in drie niveaus: de lichtste klasse (AA), de middenklasse (A) en de zwaarste klasse (B1). Ook is er een begeleidingsproef ontwikkeld voor de kleinste ruiters. In welke klasse je start, mag je zelf bepalen (in overleg met de instructeur). Bij de Bixie-proeven hoef je niet eerst een winstpunt te halen in de dressuur voordat je mag gaan springen. Ruiters en amazones, die meedoen aan Bixie Vaardigheidsproeven, mogen altijd overstappen naar de officiële wedstrijdklasse B.

Meer informatie over Bixie en de bijbehorende proeven kun je hier vinden.

Om mee te doen aan de Bixie Vaardigheidsproeven heb je een Bixiestartkaart nodig, die gratis bij de KNHS aangevraagd kan worden. De pony moet een geldig paardenpaspoort hebben en ingeënt en gechipt zijn. 

Voor meer informatie en het aanvragen van de documenten kan de vereniging je helpen. Neem hiervoor contact op met het  wedstrijdsecretariaat.pony@molenruiters.nl of via info@molenruiters.nl