Meifestijn

Wij organiseren op zondag 26 mei ‘Het MeiFestein’! Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over deze leuke gezellige dag vol activiteiten.

De deelnemerslijst vind je hier.

Dressuurclinics van Grand Prix Amazone Jill Huijbregts

Als manege-meisje kwam Jill in aanraking met de paardensport. Vorig jaar stapte de amazone met 2 door haar getrainde paarden over naar de Grand Prix. “Ik wil met beide paarden de komende zomer een aantal internationale wedstrijden rijden. Wellicht dat we voor die tijd wat kleine wedstrijden rijden om het ritme te houden, maar ik wil in de tussentijd vooral heel graag heel goed worden.” gaf ze aan in een interview met De Hoefslag.
Ook is ze het gezicht achter ByJill. Een lijn met kleding en producten bedacht door haar. Ze houdt ontzettend van navy in combinatie met roze, dat zijn dan ook vaak de uitgangskleuren van haar collectie. Daarnaast is ze in maart 2016 is ze gestart met haar YouTubekanaal ‘Jill Huijbregts Dressagevlog’ met als doel de topsport meer te openen voor iedereen. Op haar kanaal plaatst ze vlogs van internationale wedstrijden, geeft ze trainings- en verzorgingstips en hoopt ze een inspiratie te zijn voor iedereen die graag met de paardensport bezig is.

Workshop touwhalster maken

Aukje Wielenga geeft tijdens het MeiFestijn een workshop touwhalster maken. Het knopen van touwhalsters begon 4 jaar terug als hobby. Die hobby groeide uit naar haar eigen bedrijf. Ze maakt touwhalsters, neckropes en nog heel veel meer. Alles kan bij haar helemaal naar wens worden samengesteld.

Clinic rechtrichten

Ieder paard heeft heeft vanaf de geboorte een voorkeurskant en een natuurlijke buiging die problemen kan gaan geven wanneer er een ruiter op zijn rug gaat zitten. Tijdens de clinic van Bea & Milou Faber leer je op de juiste manier om te gaan met deze (natuurlijke) scheefheid. Alleen een richtgericht paard blijft op den duur gezond!

De trainingsmethode van Bea & Milou is gebaseerd op de klassieke rijkunst volgens de methode van Antoine de Bodt. Hierbij wordt nadrukkelijk aandacht besteedt aan het rechtrichten van het paard. Door de trainingsmethode kun je het paard rechtrichten, gespierder en sterker maken. Zo draagt hij de ruiter beter en werkt hij met meer plezier voor je! Bij alle paarden werkt de trainingsmethode zeer goed omdat de paarden op de juiste manier hun lichaam leren gebruiken en daardoor met meer gemak en plezier voor je werken. Er wordt aandacht besteed aan de fysieke en mentale balans en inwerking van de ruiter op het paard. Wanneer de ruiter niet goed in balans is zal het paard ook nooit in een mooie evenwichtige balans kunnen gaan lopen.

Clinic ruiterfit

We zijn allemaal zo goed mogelijk bezig met de training van onze paarden. Het zijn echte topatleten en we verwachten veel van ze, maar vergeten we vaak onszelf niet? Je eigen conditie, coördinatie, balans, ademhaling en concentratie zijn minstens zo belangrijk om goed te kunnen presteren en het uiterste uit je paard te halen! Bijna alle topruiters werken al dagelijks aan hun mentale en fysieke gesteldheid om optimaal te kunnen presteren. Ruitertraining biedt jou de gelegenheid om ook het optimale uit jezelf te halen en samen met je paard tot betere prestaties te komen!

Tijdens de trainingen ga je werken aan je fysieke gesteldheid zoals balans, coördinatie, conditie, ademhaling, stabiliteit, kracht, snelheid en reactievermogen. Ook wordt er gewerkt aan je mentale gesteldheid door het trainen van je weerbaarheid, focus en concentratie en aan je persoonlijke doelen. Wanneer je mentaal en fysiek beter in conditie bent heeft dit een goede invloed op je prestaties in de paardensport.

Marado’s Joker, het mechanische paard

Een bewegingssimulator die ruiters leert om te voelen wat er in hun eigen lichaam moet gaan gebeuren om volledig met de bewegingen van het paard mee te gaan bewegen in plaats van te ‘volgen’. Bij het ‘volgen’ ben je altijd een fractie later waardoor je achter de bewegingen aan gaat en dus je paard onbewust belemmerd in zijn bewegingen, ritme en tempo.

Op Marado’s Joker stuur jij als ruiter de bewegingen aan. Je leert met de gangen van jouw eigen paard mee te gaan bewegen. Marado’s Joker werkt mechanisch waardoor je bewegingen voelt die realistisch zijn aan de bewegingen van een echt paard. Maak jij de juiste bewegingen, heb je ritme, een fijne motoriek, een lage ademhaling, zit je in balans, gebruik je je botten met behulp van juist spiergebruik, heb je een goede verbinding van schouder naar elleboog via je polsen/handen naar het bit? Dit paard zal dan gehoorzaam elke gang exact simuleren. Er wordt je dus echt een spiegel voorgehouden over waar jouw ongemakken en beperkingen zitten.

Marado’s Joker heeft zijn eigen hoofdstel en heeft een geschikte rug voor dressuur, spring- en veelzijdigheid zadels. Zo kun je dus op jouw eigen vertrouwde zadel aan de gang. Heb je geen eigen zadel? Geen probleem. Er is een dressuurzadel aanwezig. Marado’s Joker is geschikt voor alle niveaus en zowel voor kinderen als volwassenen.

Laat je paardenpaspoort controleren

Jan Hemeltjen is een KNHS-official en controleert of het paspoort van je pony of paard volledig is. Zo kijkt hij naar het medische inlegvel, de vaccinaties en de meethistorie. Een ideale check om problemen op wedstrijden te voorkomen!

Tweedehands paardenspullen markt

Heb jij nog paardenspullen die je graag wilt verkopen? Geef je dan op om met die spullen mee te doen aan onze markt. Ben je juist op zoek naar leuke tweedehands paardenspullen? Dan is de markt zeker een kijkje waard!

Heb je een leuke activiteit gezien?
Geef je op door een e-mail te sturen naar het adres bij de activiteit en zet ‘MeiFestijn’ in het onderwerp.
Naam:
Naam paard/pony (indien van toepassing):
Klasse:
Eventuele wensen :

Inschrijven kan tot 15 mei. Inschrijving garandeert nog geen deelname. Wij laten je z.s.m. weten of je inschrijving bevestigd is.
Voor alle activiteiten te paard/pony geldt; je moet ingeschreven zijn bij KNHS om deel te kunnen nemen en leden van PSV de Molenruiters en PC de Molenwieken hebben voorrang op niet-leden.

ActiviteitKostenTijdsduurOpgave 
Dressuurclinic Jill Huijbrechts€ 50,- per combinatie45 minutenlessenmolenruiters@hotmail.com* met pony/paard
Rechtrichten€ 25,- per combinatie45 minutenlessenmolenruiters@hotmail.com* met pony/paard
Ruiterfit training€ 5,- per persoon60 minutenlessenmolenruiters@hotmail.com* zonder pony/paard
Marado's joker€ 27,50 per persoon30 minutenlessenmolenruiters@hotmail.com* met eigen zadel
Paardenpaspoort controleGratis (of een kop koffie voor Jan)10 minutenlessenmolenruiters@hotmail.com
Touwhalster maken€ 10,- per halster1,5 uurlessenmolenruiters@hotmail.com
Tweedehands paardenmarktGratis voor leden13:00u - 17:00uactiviteiten@molenruiters.nl