Leden PSV De Molenruiters selecteren zich voor de Friese Kampioenschappen

De leden van PSV de Molenruiters kwamen aan de start op diverse wedstrijden, onder andere op de selectiewedstrijden in Harich, Gorredijk en Drogeham voor de Friese Kampioenschappen.

CH Joure
Myra van der Horst maakte haar debuut met Gina-Loma in de B-dressuur. Ze behaalde op de eerste proef 187,5 punt met een vierde plaats. In de tweede proef wonnen ze de 3eprijs met 191,5 punt! 

Kringwedstrijd in Franeker
Durk Herrema maakte een super debuut in de bixie A dressuur, hij won tweemaal de 2eprijs! Ook Rixt maakte een geweldig debuut in deze klasse, ze ging met de 1een 2eprijs naar huis!
Annette Herrema reed in de B-dressuur met Hidden Agenda vier winstpunten bijeen met 196,5 en 196 punten. Ook Myra van der Horst deed goede zaken in deze klasse met Gina-Loma. Ze reden 194 en 191,5 punt bijeen. Isa Tuin reed Golden Mara naar vier winstpunten, eveneens in de B, met een 2een een 3eprijs met maar liefst 196,5 en 202 punten! 
Ria van Wier kwam aan de start in de L1 dressuur met Wessel, ze behaalde twee mooie winstpunten met 189 en 194,5 punt. Annemart Ferwerda maakte met Sjeik Shamar een succesvol debuut in de L1. Ze reden 189 en 195 punten bijeen en wonnen hiermee een 2eprijs! 

Springwedstrijd bij Stal De Hameren
Denise de Vries behaalde met Amazing in het eerste parcours acht strafpunten in de klasse B. In het tweede parcours sprong ze foutloos rond en behaalde met een stijl van 71 punten een 1eprijs! Anna-Hilde Hovenga sprong in de klasse L naar twee keer de 1eprijs met haar pony Rebecca! 

CH Oranjewoud
In het L springen won Anna-Hilde Hovenga een 1eprijs in het L springen met Rebecca! 

Concours in Dokkum 
Ninthe Polstra won tweemaal de 1eprijs in de L1 dressuur met Ocean met 192 en 192,5 punt. Op een andere wedstrijd wist ze ook weer twee winstpunten te bemachtigen met 184 en 182 punten. 

Concours in Drachten
Fiona Polstra maakte met Miranda haar wedstrijddebuut in de klasse B. Ze won twee keer de 2eprijs met 193 en 193,5 punt, een succesvol wedstrijddebuut! 

Selectiewedstrijd in Harich
In de B-dressuur reed Myra van der Horst het paard Gina-Loma naar 192 en 190,5 punt, wat goed was voor een 6eplek! Willemijn Laverman reed met Del Fina een fijne proef in de L2 dressuur. Ze behaalden 187 en 183,5 punt.

CH Sneek
Anna-Hilde Hovenga werd met haar pony Rebecca 1een 3in het L springen en wonnen de Grote Prijs! 
Hanna de Vries sprong in de klasse L met Double Dutch twee foutloze rondes en won hiermee de 1een 2eprijs én was de beste combinatie in het L. Ook in de klasse M wist Hanna foutloos te blijven met Diamantina, wederom won ze de 1een 2eprijs én was ze de beste combinatie in het M! Hanna reed met Numero’s Diamond vier strafpunten in het eerste parcours en in het tweede parcours acht. 
Anke Marije de Vries reed Loro Piana Princesse Raye in de klasse Z springen naar een 1een 2eprijs! Ook met haar andere paard Iconyc deed ze goede zaken, hiermee won ze de Grote Prijs! 

Selectiewedstrijd op CH Gorredijk
Charlotte Kooren stuurde Kantje’s Amarinka in de klasse B springen naar vier strafpunten in het eerste parcours en acht strafpunten in het tweede parcours. Annette Herrema behaalde in het eerste parcours met Hidden Agenda vier strafpunten, in het tweede parcours wist ze foutloos te blijven en won ze de 3eprijs! 
In de bixie A reed Rixt twee mooie proeven en won een mooie tas met leuke spullen. 
Isa Lautenbach maakte een mooi debuut met Masters Megan in de B-dressuur. Op de selectieproef reed ze 60,83% bijeen en in de tweede proef 186 punten. Ook Annette Herrema kwam aan de start in de klasse B, ze reed met Hidden Agenda 184 punten bijeen. Hedwig Bakker reed, eveneens in de klasse B, naar een score van 60,42% in de selectieproef met Zaïre. In de tweede proef won ze een 2eprijs met 190,5 punten. 
Annemart Ferwerda kwam aan de start in de L1 dressuur met Sjeik Shamar. Op de selectieproef behaalde ze 194,5 en 200 punten en won een mooie 3eprijs! In de tweede proef reed ze een mooie score van 203,5 en won hiermee een 2eprijs! Hedwig reed met haar andere pony Josette 61,17% bijeen eveneens in de klasse L1. Ook Amarens Rodenhuis reed in de L1, ze reed Gea H naar een 4eprijs met 193,5 en 201,5 punt. 
Ilse Kamminga reed haar pony Brave in de M2 dressuur naar een mooie score van 60,17%. Hiermee zijn ze Z startgerechtigd. 
Hinke Hellema reed in het Z1 dressuur een mooie winstpunt bijeen met Chelcie, ze behaalde 60,66%. 

Concours in Burgum 
Myra van der Horst reed Gina-Loma in de klasse B naar 188 en 195 punten en won hiermee een 1eprijs! 

Selectiewedstrijd in Drogeham
Stacy de Vries reed haar eerste wedstrijd op Amazing in de klasse B en met succes, ze won een 1eprijs met 67,83%! Ook haar zus Denise kwam op Amazing aan de start, maar dan in de klasse M1. Ze reed helaas net geen winstpunt met 59,25%, maar won wel een 1eprijs! In de klasse B reed Hedwig Bakker Zaïre naar een score van 67,75% en won hiermee een 2eprijs! In het L1 scoorde Hedwig 62,75% met Josette. Ilse Kamminga behaalde een nette score van 61,83% in het M2. In het Z1 dressuur won Hinke Hellema een 2eprijs met Chelcie met een score van 61,1%.

CSI Twente
Hanna de Vries kwam met twee paarden aan de start. In het 1.20/1.25 reed ze alle drie dagen foutloos met Numero’s Diamond. Ze won een 7e, 5een 4eprijs in een zeer sterk deelnemersveld. In het 1.30 reed Hanna met haar andere paard Diamantina op de laatste dag vier strafpunten.