Verslag Meifestijn 2019

We willen jullie allemaal bedanken voor het geweldige, geslaagde, eerste Meifestijn. We hebben een leuke dag gehad met allemaal verschillende activiteiten.
De dressuurclinic van Grand Prix ruiter en vlogster Jill Huijbregts werd positief ontvangen door de deelnemers, zij vonden het super leuk en ook erg leerzaam. Het touwhalster maken viel bij jong en oud in de smaak en er zijn hele mooie en kleurrijke halsters gemaakt onder begeleiding van Aukje Wielenga. Zeker voor herhaling vatbaar. Milou Faber heeft  de clinics rechtrichten en ruiterfit gegeven.
Het rechtrichten  zorgt ervoor dat het paard symmetrisch ontwikkeld in lijf, ledematen en beweging. Het paard wordt sterker in zijn achterhand, waardoor hij meer gewicht kan overnemen van de voorhand (verzamelen) en daardoor in een opwaartse houding kan gaan lopen (oprichting). Helaas was er weinig opgave, maar de vier deelnemers waren enthousiast en blij met de tips die ze hebben gekregen. De Clinic ruiterfit was gericht op focus en balans door gebruik te maken van een fitnessbal, dit was nog een hele uitdaging voor veel deelnemers. Ook hier reageerden de deelnemers erg positief op en iedereen gaat thuis verder oefenen.
Ook kon je op het mechanische paard Marados Joker aan je basishouding werken. Verrassend en duidelijk te zien en te voelen dat recht op je paard zitten een hele uitdaging is, maar ook hoeveel invloed dat heeft op een goede wisselwerking tussen jou en je paard.  En niet te vergeten de markt waar je nog lekker kon rondneuzen en spulletjes kon kopen. 

Al met al was het een dag met veel plezier, lol en vooral veel tips en trucks voor ruiter en paard. Wij zijn als organisatie dan ook zeer tevreden en gaan deze activiteitendag volgend jaar weer organiseren! Nogmaals bedankt voor jullie komst en tot volgend jaar.