Jaarverslag 2018

2018 is weer voorbijgevlogen, een jaar waarin er veel activiteiten zijn georganiseerd en wedstrijden zijn gereden.
Voor de dressuur werden er clinics georganiseerd van Hergen van Hall, Hennie Roffel, Willem de Jong en Kim Jacobi. En voor het eerst sinds jaren werd er een springclinic georganiseerd van Martine Gramsbergen Hoekstra en voor de jeugd van Adriaan Okkema. Al deze clinics wierpen hun vruchten af in de wedstrijden.

We hebben een prachtig warm zomerseizoen gehad, waarin de leden lieten zien dat ze ook onder de brandende zon goed konden presteren. Op de kringwedstrijd bij Stal de Hameren lieten de leden van De Molenruiters zich van hun beste kant zien en wisten vele prijzen en winstpunten in de wacht te slepen. Ook was er dit jaar voor het eerst de kür competitie, dit was een groot succes. Prachtig om te zien hoe de paarden zich aanpassen aan het ritme van de muziek. Voorafgaand aan deze competitie hield Theo Holstein enkele leerzame clinics.

Op de outdoorkampioenschappen waren er diverse successen. Zo werden de viertallen, zowel de paarden als de pony’s kampioen! Zij verschenen geheel in stijl in de ring door de nieuwe caps, gesponsord door Ruiterhuis Bosgra. Wat wij als vereniging heel erg leuk vinden, is dat er ook twee verenigingsteams aan de start kwamen, wat het teamgevoel bevorderd. Maar niet alleen in teams weten de leden van De Molenruiters goed te presteren. Ook individueel draaiden zij goed mee. In de prijzen vielen: Pietrix de Vries, Denise de Vries, Liv van der Haring, Anna Froukje Hoeksma en Tina van der Galiën. Al deze prachtige successen zijn tijdens de BBQ uitgebreid gevierd, waarin de prijswinnaars in het zonnetje zijn gezet. Tijdens deze avond werden de leden voorzien van een hapje en een drankje en Astrid zorgde voor de muziek.

De wedstrijduitslagen moeten natuurlijk gedeeld worden in de Facebook uitslagen pagina, welke geen week leeg is. De leden weten de pagina te vinden en vrienden en familie vinden het prachtig om de sportieve successen in de Bildtse Post of de Stienser Omroeper te lezen.

Naast dressuur en springen, hebben onze leden ook laten zien dat ze niet bang zijn voor water of boomstammen. Tijdens de crossclinics, georganiseerd door de activiteiten commissie, hebben diverse combinaties ervaren wat crossen is. Een clinic die zeker voor herhaling vatbaar is. 

In 2018 hebben er binnen het bestuur enkele wijzigingen plaatsgevonden. Astrid Hiemstra heeft aangegeven dat ze na zes jaar penningmeesterschap het bestuur gaat verlaten. Het vertrek van Astrid brengt enkele verschuivingen met zich mee, zo neemt Janneke het penningmeesterschap over en heeft Rianne zich inmiddels omgetoverd tot secretaris. Pascalle heeft de clinics op zich genomen. En als er iemand weg gaat, moet er natuurlijk ook weer iemand bij. We hebben Wim Bakker bereid gevonden om als bestuurslid ons bestuur te komen verrijken, wat mannelijk overwicht tussen al die dames kan geen kwaad.

Binnen de verenigingslessen hebben we afscheid moeten nemen van Tim Kruyt. Tim heeft ruim een jaar de dressuurlessen op woensdag verzorgd, maar door zijn verhuizing werd de reisafstand te groot. We hebben een goede opvolger voor Tim gevonden, namelijk Demi van Andel. De lessen van Demi zijn in trek, er is een dressuurles bijgekomen op de woensdagavond. Over het algemeen lopen de lessen zeer goed. Er zijn weinig verenigingen die zoveel clublessers heeft, iets waar we trots op mogen zijn!

Het jaar werd afgesloten met de traditionele oudejaarswedstrijd. Het thema dit jaar was ‘Proud to be fout’. Deze keer waren er verschillende rubrieken waar de leden zich voor op konden geven. Zo werd er naast dressuur ook bixie en kür op muziek verreden en kon er naast het normale springparcours ook meegedaan worden aan het joker springen. Een gezellige afsluiting van weer een mooie paardenportjaar. 

Al deze activiteiten zouden zonder vrijwilligers niet georganiseerd kunnen worden, dus dankjewel! Dankjewel voor iedereen die het afgelopen jaar de paardensport een warm hart heeft toegedragen. Wij hopen dat 2019 net zo’n mooi jaar gaat worden.