Meifestijn bij Molenruiters in Vrouwenparochie

Op zondag 29 mei werd het Meifestijn georganiseerd door PSV de Molenruiters in samenwerking met Manege Molenruiters. Het Meifestijn vond plaats op de manege in Vrouwbuurt. Het was een hele geslaagde dag vol met verschillende activiteiten voor jong en oud. 

Er werd onder andere een clinic Horseball gegeven door Marlon van Raak, wat leek op korfbal te paard. Vanaf de pony werd er met ballen over en weer gegooid en de lenigste deelnemers konden de bal zelfs van de grond afrapen terwijl ze naast de pony hingen.  In teams werd fanatiek geprobeerd om te scoren bij de tegenstander. 

Daarnaast werd er door Ria van Wier een clinic grondwerk gegeven. Hierbij leerden de deelnemers de lichaamstaal van hun eigen paard beter te begrijpen, door vanaf de grond met het paard te werken in plaats van erop te zitten. Ria gaf zelf ook nog een demonstratie. Het was voor veel mensen een eyeopener om te zien hoe je je paard op een andere manier kan trainen zonder erop te rijden. 

Naast het trainen van het paard kwam ook het trainen van de ruiters zelf aan de orde. In de clinic Ruiterfit werd er onder begeleiding van twee personal trainers  gewerkt aan balans en kracht. Dit was een uur zweten waarbij de gevolgen een dag later voelbaar waren bij de meesten!  Op het bewegingssimulator paard Marado’s Joker werd de houding en zit van de ruiters getraind. Verrassend en interessant om te voelen dat recht op het paard zitten een hele uitdaging is.  

Voor de creatievelingen was er een workshop knotband of frontriem maken, gegeven door Annemart Ferwerda. Er werden in 1,5 uur mooie creaties gemaakt, waardoor iedereen nu in blingbling op wedstrijd of training kan verschijnen. 

Tenslotte was er een paarden-zeskamp, het team dat onder andere de kruiwagen-race, ringsteken, kennisquiz het beste wist te doen won een heerlijke slagroomtaart. 

De dag werd afgesloten met een bingo en een barbecue voor alle leden. Dat viel erg goed in de smaak na een dag vol actie, tips en tricks voor ruiter en paard en vooral veel plezier en gezelligheid. Op naar volgend jaar!