Molenruiters en Molenwieken succesvol op Friese Kampioenschappen Indoor!

In het 80 cm springen kwam Doutsen Leijenaar aan de start met haar C-pony Comers Grey Lad. Doutsen wist het parcours foutloos af te leggen in een supersnelle tijd en werd hiermee Fries Kampioen! In deze zelfde hoogte, maar dan in de categorie D verschenen Roan en Irsa Nauta in de ring. Irsa behaalde met Chipie d’Herock 8 strafpunten. Ook Roan reed zijn pony Lotus naar acht strafpunten.

Annette Herrema wist met Henco’s Jatevane HC beide manches foutloos te blijven in het 1,10m. Met een hele snelle tijd, maar helaas een balkje, werd Anette derde! Een zeer knappe prestatie! Ook Anke-Marije de Vries kwam met haar jonge paard Nigella in het 1,10m aan de start. Zij pakte helaas vier strafpunten, maar is een mooie ervaring rijker. In het 1,30 meter sprong Pietrix de Vries met Numero’s Diamand beide manches foutloos en ook de barrage wist ze foutloos en snel af te leggen. Hiermee werd Pietrix de Vries Fries Kampioen en mag ze Friesland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen, een geweldige prestatie!

In de B dressuur categorie D reed Ella Vellenga een keurige score van 63,4% bijeen met haar pony Albert. Maartje Kwinkelenberg wist met haar pony Caitlynn from Double C Ranch ook een mooie winstpunt te bemachtigen met 63,8%. Annemart Ferwerda behaalde met haar pony Sjeik Shamar 64,8% in de proef en 68,9% in de kür, met een gemiddelde score van 66,9% eindigde ze op een derde plaats.

In de B dressuur reed Jaey Bos – Land met haar Friese parel Trienke F een mooie winstpunt van 64,2%. In de L1 dressuur nam Myra van der Horst met Louis O’ Pardi de derde prijs mee naar huis met een prachtige score van 68,2%. Aline Faas reed haar paard Eleonora naar 61,7% in de klasse L2. In de M2 wist Jeanine Krol met La-Platina Ren een mooie score van 63,8% te bemachtigen. Anoek Hettinga behaalde met Florence Beauty 55,8% in de klasse Z1. In de klasse Z2 reed Hergen van Hall zijn paard Kyra Lady C naar 62,8% in de proef en 63,6% in de kür, wat een gemiddeld percentage van 63,2% opleverde. Jeanine Krol kwam ook in het ZZ-Licht aan de start, dit maal met haar paard Freddy. In de proef scoorde de combinatie 64,3% en in de kür 63,9%, hiermee kwam de gemiddelde score op 64,1%.