Molenruiters op Friese Kampioenschappen 

De maand juli stond voor vele leden van PSV De Molenruiters en PC De Molenwieken in het teken van de Friese Kampioenschappen. Én met succes! Diverse leden wisten een ticket voor de Hippiade in Ermelo te bemachtigen. 

In de B dressuur categorie A/B/C eindigde Stacy de Vries met haar pony Replay op de 6e plaats met 62,25%. Anna Mirte Huizenga reed in deze zelfde klasse maar dan in de categorie D/E 64% bijeen met haar pony Ninja-Sue, waarmee ze zich als zesde plaatste voor de finale. In de finale deed Anna Mirte er nog een schepje bovenop en eindigde ze op een vijfde plaats met 66,5%. In het eindklassement is deze jonge combinatie op een mooie 5e plaats geëindigd. Ilse Kiemel reed eveneens in de klasse B categorie D/E een keurige winstpunt bijeen (62%) met Jayden. In de L2 dressuur categorie D/E plaatste Bente Reitsma zich met Luciano met 4% los van nummer twee voor de finale met 70,917%. Ook in de finale bleef de combinatie alle concurrentie voor en eindigden ze wederom bovenaan met 66,667%, hiermee is de Friese titel binnen! Charlotte Kooren kwam in de M1 categorie D/E aan de start met Vincent. Ze gingen met een goede score (62,583) en een 8e plaats huiswaarts. In de Z2 categorie D/E plaatste Annemart Ferwerda zich met Sjeik Shamar als 4e (63,846%) voor de kür op muziek. Helaas vond Sjeik Shamar de kür erg spannend, waardoor de score bleef steken op 58,938%. De combinatie eindigde als 5e in de einduitslag. 

Anniek van der Horst wist op de eerste dag een mooie score te rijden met Louis O’ Pardi van 66,167% in de B dressuur, waarmee ze zich als zesde plaatste voor de finale.  In de finale reed het duo wederom een prachtige score (66,417%) en eindigde ze in de einduitslag op een nette 5e plaats. In de L1 dressuur reed Aline Faas met Eleonora een mooie winstpunt bijeen (63,25%). In de finale eindigde ze op een tiende plaats met 64%, wat een 11e plaats in de einduitslag opleverde. Anoek Hettinga behaalde met Florence Beauty 58% in de klasse Z1. In de klasse ZZ-Licht wist Marsja Dijkman alle concurrentie achter zich te laten. In de eerste proef scoorde ze met Beaujolais fan é Beijemastate 65,357%, en ook in de kür op muziek eindigde de combinatie bovenaan met 72,625%, wat betekent dat Marsja Fries Kampioen is geworden! 

In het springen wist Doutsen Leijenaar met haar pony Comers Grey Lad alle rondes foutloos te blijven in de 0,70m categorie C en eindigde hiermee op een 4e plaats. Anna Gelske de Boer streed in de 0,80m categorie C om de Friese Titel. Ze behaalde samen met haar pony DeBoer MT Joe 4 strafpunten in het basisparcours, maar in de barrage wist ze als snelste combinatie foutloos te blijven, wat betekende dat Anne Gelske Fries Kampioen is geworden! In de categorie D 0,80m bleef ook Irsa Nauta alle parcoursen foutloos en won met haar pony Chipie d’Herock een mooie 5eprijs. 

In het 1m springen kwam Siebrecht Leijenaar aan de start met Fedelina. Met een foutloze eerst manche en 8 strafpunten in de tweede manche wonnen ze de 9e prijs. Annette Herrema sprong met Henco’s Jatevane HC een foutloos parcours en een foutloze barrage in een tijd van 34,21 seconden in het 1,10m springen. Hiermee had Annette het brons te pakken. Een knappe prestatie. In het springen in de klasse 1,35m reed Anke-Marije de Vries met Iconyc een mooie foutloze eerste manche. In de tweede manche behaalde ze acht strafpunten. Ook Anke-Marije won met dit resultaat het brons. 

Het viertal van PSV De Molenruiters bestaande uit Rianne de Groot en Hillary C., Gelbrich Jensma en Hummer, Janneke Laverman en Toran, Amarens Rodenhuis en Jottie C. Blue, Ylse Dijkstra en Lucra, Anoek Hettinga en Kalsbeek Kensington. De dames wisten in de klasse L 66% te behalen, waarmee ze Fries Kampioen werden!