Nieuwjaarswedstrijd 2023

Op 8 januari werd op Manege Molenruiters een onderlinge wedstrijd georganiseerd om het nieuwe jaar mee in te luiden. ’s Ochtends werd er gestreden om de prijzen in de dressuur. Bij de paarden werd de eerste prijs door twee combinaties met dezelfde score gewonnen. Zowel Julia Vos met haar paard Lynoek als Laura Bakker-Wiersma met Goldwyn behaalden een hoge score van 201 punten. De tweede prijs ging naar Neeltje van der Weide met Granciska. De derde prijs was voor Marin Minke van Zuidam met Shadow. 

Na de paarden was het de beurt aan de pony’s. Ylva Postma reed met Amirt voor het eerst in een hogere klasse en wist meteen de eerste prijs te behalen met 196 punten. Tweede werd Irsa Nauta met Chippie. 

Het was naast het beoordelen van de proeven ook de taak van de jury om de best verkleedde combinatie uit te kiezen. Het thema van dit jaar was Tropical Jungle. Bij de paarden won Anna van der Veen, en bij de pony’s won Ilse de Vries de prijs voor mooist verkleed. 

Na de dressuur was het tijd voor twee show-acts. Ylva Postma en Anne Mirthe Huizenga reden met hun pony’s een Pas de Deux op muziek. Daarna reed Myra van der Horst met Louis een Kur op muziek. Beide proeven waren prachtig om naar te kijken en het was te zien dat de deelnemers hun best erop gedaan hadden. 

’s Middags stond het springen op het programma. Marijke Bonthuis was zowel parcoursbouwer als jury. De deelnemers werden beoordeelt op stijl, en kregen na afloop van het parcours tips en tops van Marijke. 

Bij de pony’s werd Roan Nauta met zijn pony Lotus eerste, ze sprongen een netjes foutloos parcours. Bij de paarden werd Julia Vos met Lynouk eerste, Myrthe Mooij met Leiaminka tweede, Mascha Ahmetasevic derde en de vierde prijs werd gedeeld door Anca van der Werff en Mariska Westmaas. 

Ook bij het springen was er een prijs voor de mooist verklede combinatie. Deze ging naar Mascha Ahmetasevic. De pech-prijs dit jaar was voor Anniek van der Horst, die helaas van haar paard viel in het parcours. Als goedmaker won ze een heel mooi taartje, speciaal gemaakt voor en door de Molenruiters door Bakkertje ’t Bildt, Ylva Postma. 

Al met al een hele gezellige dag, waar we met zijn allen positief op terug kunnen kijken.