Nieuwjaarswedstrijd

Op 7 januari vindt de jaarlijkse onderlinge wedstrijd plaats.
Er kan gereden worden in de dressuur klasse B t/m Z2dressuur, springen 40cm t/m 1.30m en er is ook een mogelijkheid om een balkjesparcours af te leggen.
Je mag deelnemen aan de wedstrijd als je ingeschreven staat bij PSV de molenruiters / molenwieken of wanneer je lid bent van de manege molenruiters en je een eigen paard/pony hebt.

Dit jaar is het thema van de wedstrijd: landen.
Tevens is er een speciale prijs te winnen voor het beste (landen)team.

Een team bestaat uit 2 tot 4 leden die springen en/of dressuur rijden.
Er moeten 2 dressuurproeven worden verreden en 2 parcoursen worden gesprongen. Voorbeelden zijn: 1 combinatie springt en rijdt dressuur, ook springt er een andere combinatie een parcours en het derde teamlid rijdt dressuur.
Of je bent met twee combinaties en je rijdt beide een dressuurproef en springparcours.
Of je team bestaat uit vier combinaties en iedere combinatie rijdt of een dressuurproef of springt een parcours.

Het maakt niet uit of je groep uit paarden, pony’s of een combinatie daarvan bestaat. Als team kom je uit voor een land. Je dressuurproef en springparcours tellen ook meteen mee voor de individuele prijzen.
Let op: 
BB springen telt ook mee voor het landenteam; BB laag is bij de paarden 70cm
BB hoog is 90cm. Voor de pony’s is de hoogte afhankelijk van de categorie van je pony, BB hoog 10cm lager als je B klasse en BB laag 30cm lager als je B klasse.

Kosten : € 5,00 per onderdeel

Natuurlijk is het ook de bedoeling dat het publiek en de jury kunnen zien voor welk land je uitkomt. Tevens is er een prijs voor de mooist verklede combinaties!

Je start in de klasse die je op officiële wedstrijden ook start. De
regels van het flexibel springen zijn niet van toepassing op deze wedstrijd, dus er wordt gestart in de hoogste klasse waarin hij/zij op officiële wedstrijden is gestart.

Uiterlijke opgave tot 1 januari door een mail te sturen naar: wedstrijdsecretariaatmolenruiters@hotmail.com

Graag vermelden : Naam amazone/ruiter; Naam paard/pony , klasse waarin gestart wordt, hoogte waarin gesprongen wordt, of je op een paard en of pony start ( bij pony ook de categorie doorgeven) en als je ook met een team start het team benoemen.