Toegangscontrole als gevolg van de nieuwe corona maatregelen

Beste leden,

Vanaf zaterdag 6 november moet iedereen van 18 jaar en ouder voor het sporten op een binnenlocatie een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) laten zien. Dit geldt ook voor de paardensport. Belangrijk is dat je naast de QR-code ook een geldig identiteitsbewijs bij je moet hebben. Voor zowel de verenigingslessen als voor het vrij rijden in de binnenbak is dit nodig. Ook de ouders/chauffeurs worden gecontroleerd. Lees hieronder hoe dit in zijn werk gaat.

Vrij rijden
Voor het vrij rijden in de binnenbak ga je via de hoofdingang bij de kantine naar binnen. Daar word je QR-code gecontroleerd. Als de controle goed is, kun je gebruikmaken van de binnenbak. Ben je geen lessend lid, dan kun je ook in de kantine de bakhuur voor het vrij rijden betalen.

Lessen
Voor de verenigingslessen wordt de QR-code voor aanvang van de lessen gecontroleerd, hiervoor hoef je niet langs de kantine van de manege. Zie je er door de nieuwe maatregelen (tijdelijk) vanaf om te lessen? Geef dit dan door aan Wim, zodat we eventueel de lesindeling hierop aan kunnen passen.

We realiseren ons dat er veel verschillende meningen zijn over de nut en noodzaak van deze overheidsmaatregel, maar het is een regel waar we ons aan hebben te houden en rekenen dan ook op ieders medewerking. Alleen op deze manier kunnen de lessen en het vrij rijden doorgaan.
Meer informatie over het verkrijgen van een geldige QR-code is te vinden op de site van de rijksoverheid: https://coronacheck.nl/nl

Aanvullende adviezen
Via deze weg wijzen we iedereen nog even op de algemene basisregels, waaronder:
•           Houd waar mogelijk 1,5 meter onderlinge afstand
•           Bij klachten vragen we je om thuis te blijven, tenzij je negatief getest bent natuurlijk
•           Ben je positief getest, blijf dan thuis. Dit geldt ook als je al gevaccineerd bent

Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen in de gebouwen of op het terrein.