Openingsweekend Manege Molenruiters 24 en 25 juni

 Op 24 en 25 juni organiseren wij een weekend vol leuke activiteiten, clinics en shows! 

Het hele weekend is er een ruitermarkt, met allemaal spullen voor jou en je paard. Verder hebben we een loterij met allemaal leuke prijzen gesponsord door lokale bedrijven en ruitersport bedrijven. Ook kun je je vermaken op onze western kermis, met allemaal leuke spelletjes zoals blikgooien, ezeltje prik en nog veel meer! Verder hebben we pony ritjes voor de allerkleinsten. En voor de grotere hebben we een stokpaardje parcours in de bak uitgestald! Dus ook naast alle clinics, workshops en activiteiten valt er genoeg te doen voor jong en oud! Hier kun je dus het hele weekend van genieten. Kom jij ook?

Vrijwilligers
Dit weekend is natuurlijk niet mogelijk zonder hulp, niet alleen de vrijwilligers welke het evenement organiseren. Maar ook de vrijwilligers die helpen op de dag zelf.  Wil jij ons dit weekend ook helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger of EHBO’er via het volgende formulier: https://forms.gle/vzRx8oCC5ZMYGF9a6

Sponsoren
Natuurlijk is dat niet het enige wat dit weekend staande houd. Naast de vrijwilligers hebben wij ook een aantal fantastische sponsoren die dit weekend mogelijk maken. Sponsoren zoals VDL Stud, Jan de Vries, Postma Bewindvoering, Jacobi Timmerwerk en Oreel. Wil jij of je bedrijf dit openingsweekend sponsoren? Stuur ons dan een berichtje of een mail naar activiteiten@molenruiters.nl.

Activiteiten
Onderstaand staan alle activiteiten beschreven. Je kan je aanmelden tot 15 juni – daarna zullen we de groepen indelen en loting plaatsvinden indien nodig. We communiceren na 15 juni of jij mee kan doen aan alle opgegeven clinics. , je kan je aanmelden via het volgende formulier: https://forms.gle/1TqjCaAKSkN9nX2T9

!! LET OP !! Deelname aan de activiteiten kan alleen wanneer je lid bent van de vereniging, een lesser of een pensionklant van de manege bent.

Bij vragen of wijzigingen, stuur een berichtje naar activiteiten@molenruiters.nl of naar Julia 06-52465630.


De Activiteiten

Clinic Cavalleti – Lammert Laseur
Dressuurmatig Cavaletti training is een goede afwisseling voor elk dressuurpaard op elk niveau. Na en training zal je veel verschil merken, je paard wordt hier soepeler en actiever van en daarnaast ook handiger. Elk paard of het nu echt dressuur gefokt is of niet kan leren over een Cavaletti te lopen.
Cavaletti training kun je zeker het beste in het begin altijd met goed geschoolde begeleiding doen welke weet wat hij/zij doet. Door de allround opleiding van Lammert heeft hij alle kennis om hiermee aan het werk te gaan van beginnende dressuurruiter tot en met top sport dressuurruiter.
Lammert is  O.R.U.N. gecertificeerd HI-4 Trainer springsport, maar onderscheidt zich bovenal door zijn hart voor zijn leerlingen. Lammert zorgt er voor dat je altijd met een goed gevoel van je paard afstapt. LET OP! Bij deze clinic is een eigen pony of paard vereist!
Kosten: €25,- per persoon
Duur: 1 uur, een groep is maximaal 5 ruiters
Clinic wordt gehouden op zaterdagochtend 24 juni

Clinic Springen – Hester Klompmaker
In 1992 is Hester begonnen als zelfstandig ondernemer na ervaring hebben opgedaan bij Paul Schockemöhle en Ernst Hofschrör. Met haar eigen trainingsstal heeft ze tal van sportpaarden opgeleid en uitgebracht tot en met internationaal niveau. 
Verder heeft Hester Klompmaker 3 aandachtsgebieden, het opleiden van paarden tot grand prix niveau, het coachen van jonge ruiters en amazones en de fokkerij. In een clinic van 45 minuten deelt Hester Klompmaker haar kennis en passie voor de springsport met jou.
LET OP! Bij deze clinic is een eigen pony of paard vereist!
Kosten: €32,50 per persoon

Duur: 45 minuten, een groep is maximaal 3 ruiters
Clinic wordt gehouden op zondagochtend 25 juni

Clinic Horseball – Marlon van Raak
De Horseball clinic wordt gegeven door Marlon van Raak. Horseball is een sport die helaas nog niet zo heel bekend is in Nederland. Het is een paardensport waar paardrijden, handbal, rugby, basketbal en korfbal samenkomen. 
Tijdens de clinic beginnen we vanaf de grond. Ik zal de regels uitleggen, je kunt vragen stellen en we leren wat gooi technieken. Daarna gaan we gauw te paard! Met wat laagdrempelig oefeningen laten we de paarden ook kennis maken met deze (te) gekke sport. Niks is verplicht, we proberen rustig dingen uit. En wie weet kan je aan het eind van de clinic al ondersteboven naast je paard de bal oprapen!
Kosten: €10,- p.p.
Duur: 1 uur, een groep is maximaal 6 personen
Clinic wordt gehouden op zaterdagochtend 24 juni

Clinic Voltige – ‘t Prinsepaard
Voltige is een combinatie van oefeningen uit turnen, gymnastiek, dansen en acrobatiek wat uitgevoerd wordt op de rug van een paard. 
Naast dat voltige een zelfstandige discipline is, is het ook een goede basis voor het paardrijden. Je krijgt er een goede houding en zit van, de durf om vrij te beweging op het paard en het goed aanvoelen van de beweging van het paard onder je.
Kinderen noemen voltige ook wel ‘circuskunstjes’ op het paard, wat wij tijdens de clinic gaan doen is de basis van het voltigeren leren kennen we oefenen op een ton en passen daarna de aangeleerde technieken toe op het paard. Dus misschien sta jij straks wel op de rug van het paard met je handen in de
lucht!
LET OP! Deelname is tot 30 jaar!
Kosten: €10,- p.p.
Duur: 1,5 uur
Clinic wordt gehouden op zaterdag 25 juni

Clinic Flexchair – Harmet van der Meer
Onze houding op het paard is van heel groot belang om de oefeningen op de juiste manier te kunnen uitvoeren.
De flexchair zit aangesloten op een sensor die via een computer laat zien hoe je beweegt zowel de bewuste als onbewuste bewegingen. Harmet van der Meer analyseert deze beweging en mogelijke probleemgebieden in je bewegingen vast te stellen en te corrigeren. Het uiteindelijke doel is dat je beter op je paard zit en dus de oefeningen hierdoor beter kunt gaan uitvoeren. 
Wil jij je houding en beweging op het paard verbeteren met hulp van Harmet van der Meer, geef je dan op voor deze clinic!
Kosten: €20,- p.p.
Duur: 20 minuten
Clinic wordt gehouden op zondagochtend 25 juni

Clinic Ruiterfit – Maico Tjeerdsma PT Drachten
In de trainingen met onze paarden zijn we vaak bezig met ons paard die beter, sterker en leniger moet worden. Maar we vergeten daarin nog wel eens dat we daarin ook aan onszelf moeten werken! 
Met ruiterfitness werk je aan balans, kracht en flexibiliteit. Dit helpt je om te werken aan een fit en gezond lichaam en om een onafhankelijke zit op je paard te creëren.
De enthousiaste personal trainer Maico van PT-Drachten neemt onder andere een aantal oefeningen met je door, die je vervolgens ook thuis heel goed kunt doen.
Wil jij je ruiterfitheid verbeteren? Doe dan mee aan onze clinic van Maico Tjeerdsma. 
Kosten: €7,50 p.p.
Duur: 1 uur, een groep is maximaal 10 personen
Clinic wordt gehouden op zondagmiddag 25 juni

Clinic Knotbanden maken & hoefijzers versieren
Wil jij creatief aan de slag? Dan kan dat! Samen met Hedwig Bakker gaan we knotbanden maken. 
Je kunt je knotband maken zoals je zelf wil. Mooi matchen met je wedstrijd outfit? Zodat jij kan vlammen op wedstrijd. Doe mee met de workshop knotbanden maken, zo hou jij al je wilde haren in bedwang tijdens je proefje!
Heb jij wel wat extra geluk nodig te paard? Dan hebben wij de manier gevonden om glitterend geluk te krijgen. Samen met Hedwig gaan wij hoefijzer versieren met mooie glitters, hij komt mooi in een lijstje te hangen zodat je hem boven je bed kan hangen voor extra geluk.
Kosten: €7,- voor een knotband en €10,- voor een hoefijzer
Duur: 1 uur
Clinic wordt gehouden op zondagmiddag 25 juni

Pimp my pony & modeshow
Tijdens pimp-my-pony gaan we de pony’s versieren met verf, staartjes, vlechtjes en nog veel meer. Nadat we de pony’s gepimpt hebben houden we een modeshow in de buitenbak en de mooiste, gekste, best versierde pony wint een mooie prijs!
Manege pony’s worden gedeeld door 2 of 3 personen. Je kan ook mee doen met je eigen pony of paard! Kosten: €5,- p.p. voor een pimp-my-pony, de modeshow is kosteloos (wel graag aanmelden).
Duur: 1 uur
Show wordt gehouden op zondagmiddag 25 juni